Amiért fontos a termékbiztosítás..

termékbiztosításNem érdemes direkte a gyártói utasítások figyelmen kívül hagyásával, gyakorlatilag nem rendeltetésszerűen használni a műszaki cikket, ám amennyiben termékbiztosítást igényel a frissen vásárolt, új (tehát nem használt) eszközre, szinte bármilyen sérülésre kártérítést kérhet.

Miért több a termékbiztosítás a garanciánál?

A termékbiztosítás lényege, hogy míg a gyártói garancia fedezi a legtöbb, belső meghibásodásból eredő problémát, és ennek nyomán keletkező kárt, a termékbiztosítás az összes nem várt eseményre és abból fakadó amortizációra kártérítést ad. Számos történetet ismerünk arról, hogy az alig néhány napja vett laptopot a kelleténél közelebbről ismertettük meg kedvenc teánkkal, és még sorolhatnánk, ezért aztán a legtöbben igyekezzük minimalizálni a veszélyt (amely akár betöréses lopás is lehet, vagy árvíz, vihar). A termékbiztosítás az új műszaki cikk árához vagy a megeshető kárhoz képest alacsony költséggel nyújt teljes körű védelmet. A legkisebb érték, amit a termékbiztosítással megóvhatunk, 20 ezer forint, a legnagyobb pedig egymillió.

Mire köthető?

A termékbiztosítással kártérítést kérhetünk a háztartási, híradástechnikai és a különböző számítástechnikai eszközökben esett esetleges kárra. Néhány vagyontárgyra azonban nem köthetünk termékbiztosítást. Hogy pontosan mire igen, és mire nem? És mit kell még tudni a termékbiztosításról? Az információkért keresse fel a www.aqua.hu oldalt.