A faktoring három előnye, amiről érdemes tudnod

A faktorálás igazán hasznos lehet cégünk számára, ha olyan partnereink vannak, akiknek számláinkat hosszú fizetési határidővel állítjuk ki. Ugyanis a faktorálás segítségével nem kell hónapokat várni míg befolyik a pénzünk!

Ismerős helyzet, amikor kemény munka után örömmel állítod ki számládat, majd mikor beállítod a fizetési határidőt rájössz, hogy még több hetet kell várnod arra, hogy megérkezzen az összeg? Nyilván tudod, hogy kifognak fizetni, de akkor sem örömteli a várakozás. Erre nyújt megoldást a faktoring!

A faktoring segítségével gyorsabban pénzedhez juthatsz

Nem kell varázslat ahhoz, hogy törvényesen hamarabb pénzedhez juss. A faktoring során egy faktor céggel szerződsz le, akik a számla összegének jelentős részét, jellemzően 24 órán belül elutalják neked. A fennmaradóval pedig az ügyfél általi fizetés után számol el veled.

Ráadásul ennek díja általában minimális, így sokkal kedvezőbb, mint például egy hitelfelvétel.

Több típusú faktoring szolgáltatás létezik

A legáltalánosabb faktoring szolgáltatás a számla faktorálás, amikor belföldi partnereink számára kiállított számlákat állítunk ki inkább egy faktor cégnek. De lehetőségünk van például új, ismeretlen ügyfelek számláira szerződni vagy éppen akkor, ha külföldi terjeszkedésbe kezdünk és szeretnénk csökkenteni a kockázatot.

Ezért jobb megoldás a faktorálás, mint egy hitel

Likviditásunk jelentősen javulhat, ha faktorálást választunk inkább hitel helyett. Hiszen ez nem minősül kölcsönnek, azt a pénzt kapjuk meg, ami megillet minket, csak hamarabb!

Természetesen vannak helyzetek, amikor a hitel a jó megoldás, viszont így erőforrásainkat tudjuk csoportosítani arra, amire valóban szükségünk van!

Rate this post