A jövő autói

Számtalan bemutatót láthattunk már tévében különböző csúcs-technológiás járművekről. Ebben a cikkben a Mercedes-Benz egy új modelljét mutatjuk be. Ez nem csak egy sima autó, amiben a városban furikázhatunk, hanem üzleti célú felhasználásra is alkalmas, multi-funkcionális vállalati eszköz.

A jármű külön darabokból áll, amiből az egyiket még cserélgetni is lehet attól függően, hogy milyen funkciókra van szükségünk! Ennek a forradalmian új járműnek az alsó része maga a hajtószerkezet és a különböző szenzorok helye. A felső részét viszont cserélni lehet. Választhatunk a tágasabb, több ülőhelyből álló felépítmény és a nagyobb rakodóterű felépítmény között.

A mai standardoknak megfelelően ez a modern jármű elektromossággal működik, mesterséges intelligencia vezérli és egy seregnyi szenzor segíti.

Az áruszállító felépítménnyel a logisztikai folyamatokat és könnyítheti, hiszen az áruval megpakolt rakodóterű felépítményt a célba érkezéskor egyszerűen csak lerakhatja és tovább állhat. Nem kell megvárnia, míg kipakolják az árut, hanem elegendő egy üres felépítményre váltani. Az otthagyott felépítményt pedig egy másik jármű veheti majd magára, mikor a beérkező jármű már rég útban van egy másik célpont felé új szállítmányával és felépítményével.

A felépítmény cseréje is nagyon egyszerű. A jármű stabilizálja magát hidraulikáját kihasználva és a felépítményt hátrafelé lecsúsztatjhatjuk.

A legjobb ebben a járműben, hogy közösségileg is megosztható. A Lime rollerekhez illetve a blinkee elektromos robogóihoz, vagy akár a MOL Bubihoz hasonlóan csak egy telefonos applikációra van szükségünk, hogy igénybe vehessünk egy ilyen járművet.

Természetesen ma még nem minden vállalkozás engedheti meg magának a csúcs-modern megoldásokat vagy éppen nincs is szüksége rájuk. A legtöbb esetben túl lőnénk a célon, ha ezt a megoldást választanánk.

Kiváló és modern megoldásokat kínál az Isuzu Hungary is logisztikai szükségleteinkhez. Vásárolhatunk járműveket saját flottánkba is vagy bérelhetünk nyergesvontatókat alkalmi szállítmányozások ellátására is.

Rate this post