3 tény, hogy miért érdemes egyéni kutyatrénerhez fordulnod

A kutyák nagyon összetett lények, viselkedésük nagyban tükrözik a nevelést, amelyet gazdájuktól kaptak. Tökéletes igaz az elv, hogy minél több energiát teszünk bele, annál inkább egy kiegyensúlyozott, sok helyzetben az elvártaknak megfelelően viselkedő kiskutyánk lesz.

Kutyatréner Budapesten vagy bárhol az országban három érvünk mindenképp van, hogy miért érdemes egyéni tréninghez folyamodni.

#1: Csak rád figyel

Az egyik legnagyobb érv, hogy kizárólag rád és kutyusodra figyel a tréner. Ezzel pedig elérhetjük, hogy a különböző problémák mélyére ássunk, amelyre valószínűleg egy csoportos oktatás alatt nincs lehetőség.

Továbbá nem kell szégyenlősködnünk sem mások előtt, bátran feltehetünk bármilyen kérdést.

#2: Jobban megismerhet Titeket

A kutya és gazdi közti kapcsolat megértéséhez sok időre van szükség. Egyéni tréningen során hamar feltűnhetnek azok a csúszások, amelyek során nem kommunikálunk egyértelműen kiskutyánkkal. Ezek csak egyéni órák segítségével válhatnak egyértelműnek az oktató számára.

#3: Rugalmasság

Ami pedig szintén egy nagyon fontos érv, hogy az egyéni oktatás során rugalmasságot kapunk. Jobban betudjuk illeszteni hétköznapjainkba is így az oktatást.

Külön fontos kiemelni, hogy ne rugalmasság alatt nem csak azt értjük, hogy időpontban tud hozzád igazodni, hanem azt is, hogy a tananyag sem egy fix. Az egyéni órákon olyan ütemben haladtok, ahogy az indokolt. Nincs egy előre megírt órarend, nem lesz olyan, hogy esetleg lemaradtok.

Van előnye a kutyasulinak?

Természetesen hazudnánk, ha azt mondanánk nincs. A kutyasuliba is szakképzett trénerek vannak, valamint vannak olyan problémák, amelyeket csak egy olyan környezetben (sok kutya, sok szag stb.) lehet kezelni hatékonyan, mint egy kutyaiskola.

Mi azt javasoljuk, hogy ne vessük el egyik lehetőséget sem, hiszen előnye mindkettőnek van. Ha viszont saját ütemünkben szeretnénk haladni, akkor egy kutyatréner lehet a jó megoldás!

 

Rate this post