A babaváró hitel buktatói

babaváró hitel

Amilyen kedvelt és népszerű a babaváró hitel, annyi kérdés vetődik fel vele kapcsolatban. Mi lesz a babaváró hitellel, ha nem születik gyermek? Hogyan kell visszafizetni? Létezik babaváró hitel házasság nélkül? Örökbefogadással? Kaphatunk babaváró hitelt meglévő gyermek esetén? Egyáltalán, mik a babaváró hitel buktatói? Nézzük a válaszokat!

 A babaváró részletei

Amennyiben az igénylést követő öt évben megszületik az első gyermeke a házaspárnak, a babaváró kamatmentes, és az is marad a futamidő végéig. A második gyermek érkezése után a fennálló összeg 30 százalékát engedik el, a harmadikat követően pedig a teljes összeg visszafizetésétől eltekintenek. A visszafizetés minden gyermek érkezése után felfüggeszthető három évre.

A babaváró hitel akkor is igényelhető, ha a párnak már van gyermeke, ám minden előbb felsorolt kedvezmény csupán a hitelfelvételt követően érkező csemeték után lép életbe. Akkor sem kell kétségbe esni, ha az első öt évben nem születik gyermek, hiszen akkor a hitel egyszerűen piaci kamatozásúra vált. Ha egészségügyi okok játszanak közre, méltányosságra is lehet számítani. A babaváró hitel örökbefogadás esetén is igényelhető. Például az Erste Bank oldalán is olvasható, hogy a hitelfelvételt követően született vagy örökbefogadott második gyermek után már elengedik a fennmaradó hitel 30 százalékát. Fontos azonban megjegyezni, hogy kamatkedvezmény és egyéb könnyítések igénybevételéhez az örökbefogadott gyermeknek 2019. július 1-je után kell születnie, valamint a pároknak házastársaknak kell lenniük.

Rate this post