A hőszigetelés előnyei, amit neked is ismerned kell

A szigetelés a leghatékonyabb módja a lakások energiahatékonyságának javításának. Az épületburok szigetelése segít bent tartani a hőt télen, de nyáron kívül tartja a hőt a komfortérzet javítása és az energiamegtakarítás érdekében. Az otthon szigetelésével a fűtési és hűtési energia 45-55%-át takaríthatja meg.

A hőszigetelő rendszer akadályozza a hőáramlást. Kényelmesebbé teheti otthonát azáltal, hogy télen csökkenti a kiáramló, nyáron pedig a beáramló hő mennyiségét. A szigeteléssel jelentősen csökkentheti fűtési és hűtési számláit, és hozzájárulhat az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez. Minél nagyobb a szigetelés R-értéke, annál jobban lassítja a hőáramlást és annál jobban működik.

A szigetelés előnyei:

Több mint 40%-kal csökkenti a fűtési és hűtési költségeket;

körülbelül öt-hat év alatt megtérül;

Mivel kevesebb energiát használ fel fűtésre vagy hűtésre, megtakarítja a nem megújuló erőforrásokat és csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását;

A legtöbb esetben kiküszöböli a páralecsapódást a falakon és a mennyezeten

A legtöbb hőszigetelő anyag hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik

Bár a mennyezet és a falak szigetelhetők, hőveszteség télen is előfordulhat, ha nagy védtelen üvegfelületek vannak, vagy rögzített fali szellőzőnyílásokon, valamint a külső ajtók körüli réseken és repedéseken keresztül.

Ezért a ház hatékony szigeteléséhez a következőket kell elvégezni:

Mennyezeti szigetelés

Fal szigetelés

Padló szigetelés

Huzattömítés (az ajtók és ablakok körüli összes rés tömítése)

Dupla üvegezés

Rate this post