Táska újrahasznosított PET palackból?

Tudtátok, hogy létezik pet palackból készült iskolatáska

Mi például azonnal beleszerettünk a Fresk hátizsákokba és tornazsákokba! Nem csak a PET palack újrahasznosításának kreatív megoldása rabolta el a szívünket, hanem a Fresk táskák aranyosabbnál aranyosabb mintái!

A Fresk táskák amellett, hogy többféle mintában – zsiráfos, esőcseppes, tacskós, sünis – elérhetőek elnyűhetetlen anyagának köszönhetően akár a következő gyerekre is átruházható. 

Masszív, vízlepergető hatásának hála az eső és a sár sem akadály!

Mi is a PET palack?

Gondolom az senkinek nem új információ, hogy a PET palackok az egyik legnagyobb mennyiségben előállított műanyag hulladékok szerves részét képezik. Sajnos egyelőre nincs rá reális esély, hogy ezeket valami sokkal fenntarthatóbb, környezetkímélőbb anyag váltja fel belátható időn belül.

Szerencsére azonban több szervezet hatékonyan dolgozik azon, hogy ezeknek legalább egy kis százalékat újrahasznosítva a szemétből újra valami értéket hozzanak létre, ezáltal csökkentve a műanyag hulladék okozta terheket a bolygónk számára.

Mi a küldetésünk?

Amikor új termékek után kutatunk mindig elsőszámú szempont, hogy az teljesen ellenőrzött körülmények között, organikus, fenntartható módon készüljön. 

Az pedig már csak hab a tortán, hogy milyen izgalmas és kreatív megoldásokkal találkozunk, ami nem csak a kisbabáink számára biztonságos, hanem a környezetünk számára is előremutató.

 

A Planetino webshopon kizárólag olyat termékeket forgalmazunk, amelyek fenntartható és organikus módon készültek. Ezek a termékek ugyanis amellett, hogy elnyűhetetlenek, de még a bolygónkhoz is jók. 

 

Rate this post