Bankban kötné le pénzét?

Nem banki kamatokérdemes a párnahuzatban vagy a szerkény mélyen tartani az összegyűjtött pénzét, amikor azt akár az egyik legjobb kamatozású betétbe is fektethetné, hogy aztán az akciós betéti kamatokkal gyarapítva kapja vissza.

AXA akciós lekötött betét

A banki betéti kamatok talán egyik legjobbja vár Önre, ha az AXA Bank által kínált lekötött betét konstrukciót választja. Akár már 100 ezer forintot is leköthet, és kedvező banki kamatot kap utána. Nem csak az összeg nagyságában, hanem a futamidő hosszában is rugalmas a Bank. Megtakarítását már akár 2, 3 vagy 6 hónapra is lekötheti, és a rövid időt követően is realizálhat kamathozamot. Egyébként a pontos összegekről képet kaphat, amennyiben használja a weboldalon található betéti kamat kalkulátort.

Hogyan működik?

Magától értetődő, ám fontos információ, hogy a várható betét kamat a lekötött összegtől és a lekötési időtartamtól függ: nyilván, minél nagyobb, illetve hosszabb egyik vagy másik, annál magasabb banki betéti kamat érhető el. Az AXA Banknál megtakarított pénzét forintban kötheti le, a lekötött betét fix kamatozású, és a betéti kamatot a lekötési időszak végén írja jóvá a Bank. A modern kornak megfelelően már nem kell bankfiókba fáradnia a betétlekötéshez, hiszen az OKÉ bankszámlák bármelyikéről bármikor végrehajthatja internetbankon keresztül is a betétlekötést, és már csak azzal kell foglalkoznia, hogy mire költse a kedvező kamatozású betétnek köszönhetően megnövelt összeget.