Hogyan ismerjük fel a terhesség jeleit, tüneteit?

terhesség jeleiHa egy-egy nő ezzel most még vitatkozna is, amikor átéli, elhiszi majd: a terhesség a nők életének egyik legszebb periódusa. Az viszont kétségtelen, a terhesség tüneteit még a legnagyobb szívvel és örömmel édesanyának készülő nők nagy része is a pokolba kívánja. Mert lássuk be, kinek hiányoznak a reggeli rosszullétek, a hormonok állandó játéka, amely gyakori hangulatváltozásokban csúcsosodik ki, és a különböző fájdalmak. Érdemes számba venni a terhesség jeleit.

Mik a terhesség korai jelei?

A terhesség korai jeleinek egyike a fáradtság és a kimerültség. Ezek szinte rögtön, a fogantatást követő első héten jelentkeznek. A nők gyakran már reggel is fáradtnak érzi magát, napközben pedig még hatványozottabban jelentkezik az álmosság. A terhesség jelei közül a leginkább egyértelmű a reggeli rosszullét. Változó, hogy hamar, vagy a fogantatás ideje után pár héttel jelentkezik, de mindenképpen fellép a hányinger. Tévedés egyébként, hogy ez a reggelhez kötődik, a nap bármelyik szakában kínozhatja a kismamát.

A hormonok…

terhesség tüneteiA terhesség korai tünetei megnehezítik a táplálkozást, hiszen a nő hol bír enni, hol nem. A terhesség korai jelének számít az is, ha a kismamának egyre többször kell pisilnie. Ezt a tünetet elsőre még összetéveszthetik a felfázással, valójában azonban a hormonváltozás miatt kell mind gyakrabban mosdószünetet tartani. A változó közérzet, a fejfájás, a szagérzékenység egyaránt a terhesség jelének mondható, akárcsak az ingerlékenység és a hangulatváltozás.

5/5 - (1 vote)