Miért érdemes nyugdíjbiztosítást kötni?

nyugdijbiztositasAnnak, aki komolyan előre gondolkodik a jövőjével kapcsolatban, alapvető terv, hogy nyugdíjbiztosítást kössön.

Az állam adópolitikai elemekkel is ösztönzi az embereket az öngondoskodásra, hiszen neki és a lakosságnak egyaránt érdeke a nyugdíjbiztosítások megkötése.

Mi az a nyugdíjbiztosítás

A nyugdíjbiztosítás olyan öngondoskodási és előtakarékossági forma, amely valódi pénzügyi védőhálót jelent az embereknek idősebb korban. Erre szükség van, hiszen ki tudja, hogyan változik az évtizedek alatt az állami nyugdíjrendszer, míg a nyugdíjbiztosítás kockázatmentes, fix befektetés. Konkrét lejárattal bír, s egyes tőke- és hozamgarantált típusai előre jól kalkulálhatók, azaz tudhatjuk, hogy mennyi pénzt kell félretennünk ahhoz, hogy a nyugdíjazást követően is a megszokott színvonalon élhessük az életünket.

Garantált hozam

Az ügyfél a szerződés lejártakor garantáltan megkapja a pénzét, a garantált hozammal és a többlethozamokkal együtt. Amennyiben az ügyféllel baj történne, az összegyűjtött pénz akkor sem vész el, hanem a kedvezményezettek, vagy azok hiányában az örökösök biztosan megkapják azt. Azaz a nyugdíjbiztosítás kvázi életbiztosításként is funkcionál.

Rate this post