Mivel foglalkozik az urológus?

urológia magánrendelésNem kételkedünk benne, ha van orvosi vizsgálat, amelytől irtóznak a férfiak, az az urológiai szakrendelés. Senkinek sem kellemes, a nőknek sem, amikor a vesékkel, húgyutakkal, húgyhólyaggal, a nemi szervekkel és azok húgyutakkal közös részeivel foglalkozik az urológus.

Urológiai vizsgálat a megelőzés érdekében

Mindenki idegenkedik a manuális, azaz kézi vizsgálattól, szégyenlős, fél, inkább el sem megy az urológiára. Ez pedig öreg hiba, ugyanis az említett területeken súlyos problémák léphetnek fel, amelyeket a legtöbbször meg lehetne előzni egy-egy rutinvizsgálattal. Az időben elvégzett labor-, ultrahang-, az esetleg nem kedvelt manuális vizsgálat olykor életet menthetne – ha felkeresnénk az urológiát. A szakemberek is tisztában vannak vele, hogy a szakterületükkel szemben finoman fogalmazva is távolságtartással viseltetnek a betegek. Azért érdemes urológiai magánrendelésre látogatni, mert ott a doktornak az állami egészségügyben dolgozó, ugyancsak jól képzett kollégákkal szemben jóval több ideje van arra, hogy törődjön a beteg lelkével, s eloszlassa az esetleges félelmeket.

Hogyan válasszon urológia magánrendelést?

A www.foglaljorvost.hu oldalon például számos budapesti vagy az ország más pontján található urológust hasonlíthat össze, a területi elhelyezkedés, a vélemények s persze a rendelési idő alapján pedig könnyedén megtalálhatja az önnek megfelelő urológiai magánrendelést.

Rate this post